BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, September 28, 2009

Aidilfitri itu.....


nk gi ziarah kubur almarhumah Ummi


my family


camni la dak2 ni dipagi raya berhadapan pintu surau..tdo t'bongkang sumenye..mlm raya berkawat...


melayan adk2 ku men bunga api...plh agresif si husna ni...mjrla aku yg pegang tgn dia...klu x sekotak bunga api dia cucuh skali gus...isk2...


video
husna...husna...dibaginye stokin nak lap airmata huda yang ngah feeling time raye ritu...isk2...

Friday, September 11, 2009

Ase geram!!!! malu!!! nk jerit!!!!!!!!!! nk demam!!!!!!


ase nk dmm.....


nak nanges........


nk jerit!!!!!

ni je feeling aku skrg!!!!!
aku xtau dah nk wat cmne...
uwaaa.......

Thursday, September 10, 2009

SEDIH.....huhuhu...jom layan cte ni.....


time org len nk happy2...aku nk sedih2...so aku tertarik ler nk tgk cte ni sgt....kate miah housemate jue cte nie sedih...so aku pon nk ler tgk pe la yg sedih sgt 2 coz aku ni mmg juara xreti feeling ble nengok cte nih...pas2 layan punye layan mmgla...cte ni mmg sdh gle...
aku leh nanges t'esak2 ble tgk cte ni..ONE LITRE OF TEARS..slalu klu org tgk cte sdh pas2 nanges msti aku gelak kat org tu...tp kali ni xde spe lak leh gelak kat aku coz sume tgk cte ni conform2 nanges...n xde ms nk kco org...cte ni cmni...de sorg dak nme Aya br je 15 thn tp die kne 1 pnykt yg xleh dirawat n tggu ms nak mati je...ape ye dia nye nme pnykt..,spinocerebellar ataxia x silap aku..pnykt ni de kaitan ngan mendula oblongata dan saraf tunjang dimana fungsi sistem ini degenerate secara perlahan2..keadaan ni dimana spt yg kte tausaraf tunjang yang menghubungkan tindkn kte ngan otak tp ble kne pnykt ni menyebabkan impuls xdpt dihantar n refleksi xleh nk menjadi..kre sng cte fungsi otk n fungsi kwln otot kte terputus mcm otk kte isyart nk jalan tp otot kaki kte xleh nk b'fungsi coz refleksi x dihantar..hee ni la penjelasan dari pihak cikgu fizik yg kurang arif...hee kre lbh krg cm2 la..ok smbg cte blk..dak Aya ni dahla dak yg aktf sukan n kre pemain harapan basketball la...tp sjk kne pnykt 2 semua aktiviti dia t'hlg..bygkan kte kne pykt ni yg tggu ms nk mati je ngan keadaan yg sgt sedih sbb kte akn melalui tempoh mn org nmpk kte mcm org cacat..melalui cte ni kte dptla tgk betapa pentingnye kwn (means kwn duka) coz org ni la yg slalu ada ngan si Aya ni diorg la yg tlg papah si Aya ni ms kat skolah n kemana2 pon...aku kagum tol skp si Aya ni..dia tabah..aku xtaula cmne respon klu aku yg dpt pykt ni..wallahua'lam...ble aku tgk cte ni br aku sdr de lg org yg nsb lg xbaik dari aku..ye ar..kdg2 aku pk aku ni org yg malang..tp ble tgk cte ni br la aku b'syukur ngn keadaan aku skrg...hmm pd sespe yg lom tgk cte ni tgk2 la..bes sgt..mencuci mata coz leh nanges...hee

Wednesday, September 2, 2009

Pompuan ble Cuti ehem2 perlu bersikap jujur ke???


Hmm mende alah ni slalu sgt aku confius sejak dr aku b'gelar anak dara...huhu..perlu ke aku jujur klu ABC (Allah Bagi Cuti) klu sespe tnye aku dah solat lom or pose ke x arini...then td je aku tnye lak kwn aku yg lbh tggi level pengetahuan agamanye dr aku ttg perlu ke aku nipu klu de org tnye cam2 time kte ABC...aku pon pelik la..slalu yg tnye cam2 msti guys...aku ni dahle xbpe ske nk kelentong tp bab 2 aku malu so dah byk kali gak aku kelentong...so respons kwn aku dgn apa alasan yg aku bgth dia jwb ape.....huhuh...xbrni nk bg statement...hampeh...so skrg aku dlm dilemma sama ada aku leh trs kelentong or trs trg...kdg2 lwk gak ngan mmbr aku sowg ni dlu dia asyk tnye je aku pose ke x...hmpr setiap ari..n pd ari nk las pose dia mula curiga coz ari2 aku ckp aku posa..huhuh...pas2 dia mlela tnye aku..then aku pon ckp aku de tertipu dia n aku mnta maaf sempena nk menjelang raya 2..huhu leh ke cam2??salah ke ape aku wat...aku ase msti rmi je saudari2 kat luar 2 wat je mcm aku ni...sbb pd pndgn aku hal2 cam 2 hal peribadi kan...tp de je kwn yg ckp soh jjr je sbb dah norma br pompuan lazim utk setiap bulan except ibu ngandung je la..hee...hmm tahla...dlu ngan ayh aku n adk brdk laki aku pon ase sgn nk bgth..but skrg dah bse dah...hurmm..